Препоръчваме ви да посетите

Вие сте тук: к.к. Златни пясъци е популярна туристическа дестинация, уникална комбинация от море, прекрасен плаж и естествена гора, посещавана от много туристи от Румъния, Украйна, Полша, Германия и др. Курортът се намира на 17 км североизточно от град Варна и е част от природен парк Златни пясъци. Плажовете са покрити с кристално златист пясък и чисто синьо море.

К.к.Златни пясъци разполага с перфектни условия за отдих, развлечения, спорт и балнеолечение. Прекрасно място за отсядане с деца и спокойна почивка за възрастни. Освен естествената си красота, курорта се гордее с оживен нощен живот с множество барове, клубове и ресторанти, които отговарят на различни вкусове. Посетителите могат да се насладят на местната българска кухня или да изследват международни вкусове. Оживена крайбрежна алея с магазини и възможности за забавление, осигуряваща оживена атмосфера през деня и нощта.

Климатът е умерен. Средната температура на въздуха от май до септември е 18 – 28°C, а на водата – 18-24°C. Морският бриз винаги е приятен, особено през нощта, когато поддържа температурите по-ниски, за да осигури приятни сънища.

Златни пясъци се обслужва от няколко редовни автобусни линии на варненския градски транспорт /редовни от май до октомври/. Автобуси №9 и №109 свързват курорта с жп гара Варна, автобус №409 е връзката с международното летище Варна през центъра на града, а автобус №209 има връзка с други райони на Варна.

За повече информация: www.goldensands-bg.com

Св.св. Константин и Елена е един от най-популярните и красиви български курорти. Той е най-старият официално признат черноморски курорт. Един от основните й приоритети е наличието на седем минерални извора с дълбочина от 1800 до 2050 м и общ дебит 175 л/сек заедно с температура на минералната вода от 40°C до 60°C. Лечебните свойства на минералните извори са допринесли за развитието на спа и уелнес съоръжения в курорта, привличайки туристи, търсещи релаксация и подмладяване.
Плажовете са покрити с пясъчен златист пясък, отворени от май до октомври, предлагат различни развлекателни летни плажни забавления, което ви дава шанс да прекарате перфектна почивка на разумни цени.

Манастирът Св.св. Константин и Елена се намира в сърцето на едноименния морски курорт – благословен малък оазис от спокойствие, тучна зеленина и шума на близките изворни и поточни води; малък тих остров в центъра на живота, радостен шум и многоезична реч.

Поглезете се с разнообразни кулинарни ястия от националната ни кухня в ресторантите по цялата плажна алея.

За повече информация: www.visitstconstantine.bg

Аладжа манастир е пленителен исторически обект, разположен близо до к.к.Златни пясъци на българското Черноморие. Датиращ от 12 век, този средновековен пещерен манастир е изсечен в скалата на отвесна карстова скала, създавайки уникална и мистична атмосфера. Манастирът, посветен на Света Троица, е бил място за поклонение на християнски монаси и отшелници.

Посетителите на Аладжа манастир могат да изследват мрежа от свързани помежду си пещери, стаи и тунели, които някога са били използвани като параклиси, монашески килии и общи части. Мястото разполага с впечатляващи стенописи, разкриващи останки от живите средновековни произведения на изкуството, които са украсявали стените. През вековете манастирът е бил свидетел на различни културни влияния, включително византийски и готически елементи.

 • Разстояние от хотела: 5 минути с кола / 30 минути пеша

Град Варна често е наричан „Морската столица“ на България, оживен и разнообразен крайбрежен град, разположен на брега на Черно море. Служейки като основен културен, икономически и туристически център, Варна безпроблемно съчетава своята богата история с модерни удобства, което я прави завладяваща дестинация за посетителите.
С история, датираща от хилядолетия, Варна е дом на археологически съкровища, които демонстрират нейните древни корени. Варненският некропол, едно от най-старите гробни места в света, свидетелства за значението на града в древността. Археологическият музей във Варна съхранява забележителна колекция от артефакти, включително световноизвестното варненско злато, което дава представа за тракийското, гръцкото и римското наследство на региона.

Препоръчваме ви да посетите :

 • Археологически музей
 • Етнографски музей
 • Музей на модерната история
 • Ретро музей
 • Парк-музей „Владислав Варненчик“
 • Разннохристиянска базилика в Одесос
 • Големи и малки римски бани
 • Насипът на Аспарух
 • Фестивален и Конгресен център
 • Драматичен театър „Стоян Бъчваров“
 • Куклен театър
 • Опера Варна

Катедралата „Успение Богородично“

Разположена в сърцето на Варна, Катедралата се е превърнала в една от забележителностите на града.

Катедралата „Успение Богородично“ във Варна, България, е значима религиозна и архитектурна забележителност. Завършена през 1886 г., тази българска православна катедрала е пример за възрожденския стил. Неговата вдъхваща страхопочитание фасада се отличава със сложни стенописи и декоративни елементи, показващи художественото майсторство на периода.

Интериорът на катедралата е украсен със зашеметяваща иконопис и величествен иконостас, които допринасят за нейната духовна атмосфера. С централното си местоположение във Варна, катедралата служи като фокусна точка както за местните жители, така и за посетителите, предлагайки спокойно място за молитва и размисъл. Катедралата „Успение Богородично“ е не само място за поклонение, но и символ на културното и религиозно наследство на България.

Плажове и крайморски атракции:

Варненското крайбрежие е украсено с красиви плажове, като Морската градина е известна зона за отдих. Този обширен парк покрай брега, предлагащ съчетание от озеленени градини, крайбрежни алеи и открити атракции, е любимо място на всички варненци. Главният плаж на града, известен като Варненския плаж, е популярно място както за местните жители, така и за туристите, със златист пясък и разнообразие от водни спортове.

Разхождайки се из Морската градина ще минете покрай Пантеона – символ на загиналите в борбата с фашизма, открит летен театър с множество спектакли / програма може да откриете в интернет /, Обсерваторията и Планетариума.

Атракции за децата: Варненски зоопарк на открито, детски увеселителен парк, Делфинариум и екзотичен зоопарк терариум и др.

Делфинариум Варна е единствена по рода си атракция в България, която предлага целогодишно забавление за цялото семейство с представления с делфини. Делфинариумът предлага различни представления, от невероятната акробатика на делфините до плуване с делфини и игра с тюлени.

Разположен е сред зеленина в северната част на Варненската морска градина с прекрасна морска панорама. Открит е на 11.08.1984 г. и е символ не само на Варна, но и на туристическите атракции в България. Делфинариумът е задължителен в програмите на всички туристи, посещаващи българското Черноморие

За повече информация :  https://dolphinariumvarna.bg

Морски атракции

Предвид морското си значение, Варна може да се похвали с Военноморския музей, предлагащ поглед към военноморската история на България с експонати, вариращи от военноморско въоръжение до модели на кораби. Морското пристанище на града е оживен център, улесняващ морската търговия и служещ като отправна точка за морски круизи по Черно море.

 • Паметници на известни български личности
  • Военноморски Музей и кораб-музей „Дръзки“
  • Пристанище Варна
  • Фар на пристанище Варна

Заведения за хранене и развлечения:

Разнообразната кулинарна сцена на Варна отразява нейния статут на културна смесица. Градът предлага широка гама от ресторанти, кафенета и заведения за хранене, където посетителите могат да опитат традиционни български ястия, морски дарове и международна кухня. Оживеният нощен живот включва барове, клубове и крайбрежни заведения, което прави Варна оживена дестинация след залез слънце.

 • Grand Mall Varna – шопинг център, кино център и зона за хранене
  • Delta Mall – шопинг център, кино център и зона за хранене
  • Mall Varna – шопинг център, кино център и зона за хранене
  • Заведения за хранене на Пристанище Варна
  • Varna Fun Port – увеселителен парк за деца и възрастни

Фестивали и събития:

През цялата година Варна е домакин на различни културни събития и фестивали. Международният музикален фестивал „Варненско лято“ привлича известни артисти, а Международният балетен конкурс привлича балетни ентусиасти от цял свят. Тези събития допринасят за репутацията на града като културен център на Черноморието.

 • Международен музикален фестивал „Варненско лято“
 • Варненски филмов фестивал – Love is Folly
 • Международен балетен конкурс

Побити камъни

Естествено скално образувание, представляват варовикови колони с различна височина – от 5 до 7 м, дебелина – от 0,3 до 3 м и различно сечение. Изглеждат като „бити“ в пясъка, откъдето идва и името им. Колоните са без здрави основи, кухи и насипани с пясък. Някои от тях са изградени от различни слоеве с обща височина между 5 и 7 m.

Приблизителната площ на защитената територия, в която се намират „Побитите камъни” е 2,5 km2.

 

 • Разстояние от хотела: 45 минути с кола

Исторически парк – Неофит Рилски

За тези, които желаят да се докоснат лично до българската история, препоръчваме посещение на Исторически парк, в село Неофит Рилски.

Комплексът е туристическа атракция с културно-историческа насоченост, която представя различните народи, живели в България и епохите, в които са живели, от епохата на неолита и халколита, през тракийските племена, гръцките търговци, римските администратори, българските и Славянски заселници през 6-ти и 7-ми век, чак до първото и второто българско царство през 14-ти век.

Паркът включва множество реконструкции като тези на тракийски замък и гробници, римски амфитеатър, български и славянски селища, сгради от Първото българско царство и Второто българско царство.

 • Разстояние от хотела: 1 час с кола

Нос Калиакра

Нос Калиакра, разположен на българското черноморско крайбрежие е зашеметяваща местност, известна със своята природна красота и историческо значение. Предлагащ завладяваща гледка към морето, мястото е дом на останките от древна крепост, разкриваща богатата история на района.

Обявен за природен резерват, нос Калиакра се гордее с разнообразна флора и фауна, което го прави убежище за любителите на дивата природа. Посетителите могат да изследват археологически обекти, включително средновековна крепост, докато се наслаждават на живописните скали и чистите води. Уникалната комбинация от история и естествен чар на носа го прави задължителна дестинация по българското крайбрежие.

 • Разстояние от хотела: 1 час с кола

Ферма за черноморски миди – Дълбока

На север, в Добруджа, в един от най-чистите райони на българското Черноморие в красивия залив Калиакра се намира мидена ферма Дълбока. Тук се отглеждат екологично чисти черноморски миди, които се славят със своите вкусови качества и здравословни съставки.

 • Разстояние от хотела : 50 минути с кола

За повече информация : https://www.dalboka.eu/en/

Плаж Болата

Плаж Болата се намира между нос Калиакра и село Българево, на северното Черноморие на България. Плажната ивица е част от едноименния резерват, над който минава една от големите въздушни магистрали на прелетните птици от цяла Европа – Виа Понтика. Плаж Болата е известен и като място за гмуркане.

 • Разстояние от хотела : 1 час с кола

Допълнителна информация за всички гореизброени обекти и други, може да получите на рецепция.

Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Защо да резервирате директно?

Става бързо, лесно и удобно!
Получавате гарантирано най-добрата оферта!

Получавате безплатен ъпгрейд на типа стая / според възможността на хотела в избраният период

Получавате безплатно късно освобождаване на стаята до 14:00ч / според възможността на хотела в избраният период/

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО